Home
Werkwijze
Koken met een groep
Koken voor individuelen
Kookworkshops / prijzen
Kookworkshop / agenda

Warme winter tinten

Apfel strüdel

Apfel strüdel:

Ingrediënten:

250 Gr. Patentbloem
110 Gr. Warm water
  60 Gr. Zonnebloemolie
   1  Gr. Zout
   1  St. Ei

Vulling:

800 Gr. Elstar appelen
  60 Gr. Roomboter
  30 Gr. Vers paneermeel
  60 Gr. Kaneelsuiker 
            (fijne kristalsuiker met 5 gr. kaneel)
  20 Gr. Rum rozijnen geweld
   ½ St. Citroensap 
            Noten indien gewenst
  70 Gr. Gesmolten roomboter

Werkwijze:

•  Kneed een soepel deeg van de eerste ingrediënten.
•  Maak een bol van het deeg en 
   smeer deze in met zonnebloemolie.
•  Dek het deeg af en leg het deeg minimaal 45 minuten
    te rusten.
•  Rol het deeg uit tot een zeer dunne plak.
•  Leg het deeg vervolgens op een groot tafellaken en
   rek het met de handen zo groot mogelijk uit tot
   het niet meer kan en super dun is.
•  Besprenkel het deeg met gesmolten boter en 
   strooi op 1/3 van het deeg
   (aan de onderkant beginnen )
   een mengsel van fijne suiker met kaneel.
•  Zet de appel even aan in de roomboter 
   en leg vervolgens aan de onderkant 
   het mengsel van appel, rozijnen, 
   citroensap, noten en paneermeel.
•  Rol het deeg met behulp van het laken op tot een 
   grote strüdel.
•  Knijp de uiteinden van deeg dicht 
   en rol de strüdel van het kleed af op een bakplaat
   met papier bedekt.
•  Bak de strüdel af op 200 gr tot deze mooi
   en goudbruin is.
•  Snijdt de afgekoelde strüdel in grootte naar wens
    en bestrooi dan de strüdel met poedersuiker.
 

Contact
Openingstijden
Route
Kookbonnen
Culinaire partners
Algemene Voorwaarden
Referenties
Recepten
Wikkelkleding.nl by Nicky Iris
De kooksalon  
Noordeinde 61a 1658 CC Lambertschaag
+31 654 655 355 info@dekooksalon.nl

Pompoencake

© De Kooksalon 2018 |   Powered by Otys | Design by PXL communicatie