Home
Werkwijze
Koken met een groep
Koken voor individuelen
Kookworkshops / prijzen
Kookworkshop / agenda

Warme winter tinten

Blue Monday taart

 Chocolade taart

 

Chocolade Joconde Biscuit:


Ingrediënten:

 

  150   Gr.    Amandelpoeder

  180   Gr.    Fijne suiker

    40   Gr.    Bloem gezeefd

    20   Gr.    Cacaopoeder gezeefd

  210   Gr.    Eieren op kamer temperatuur

  105   Gr.    Eiwitten op kamer temperatuur

    50   Gr.    Gesmolten boter

 

Werkwijze:

 

·        Verwarm de oven voor op 180°,
vet een bakplaat van 60x40 in met boter
en beleg deze met ingevet bakpapier.

·        Meng de droge ingrediënten door elkaar.

·        Sla de eieren met ½ van de suiker tot er een
dikke lichtgele massa ontstaat. (5 minuten)

·        Zet de massa koud weg en sla vervolgens
de eiwitten met ½ van de suiker tot er
zachte pieken ontstaan (sla eerst de eiwitten
los met de machine ( 1 minuutje) en
voeg dan in 3 delen de suiker toe.

·        Spatel de droge mix door de eidooier massa
zonder al te veel lucht te verliezen.

·        Spatel dan het eiwit er voorzichtig doorheen en
strijk deze gelijk uit over de bakplaat.

·        Bak het biscuit in c.a. 6/8 minuten gaar.

·        Laat het biscuit afkoelen en steek de vorm uit naar keuze. 

 

Chocolademousse:

 

Ingrediënten:


   125  Gr.     Water

   125  Gr.     Kristalsuiker

   250  Gr.     Pure chocolade (80%)

   750  Gr.     Slagroom

   150  Gr.     Eidooiers

      6   St.     Gelatineblaadjes

 

Werkwijze chocolademousse

 

  • Smelt de chocolade in een bak boven
    zacht kokend water (au bain-marie)
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop, ondertussen, de slagroom tot lobbige dikte
    en zet koud weg.
  • Breng het water met de suiker, zonder te roeren,
    aan de kook.
  • Kook de siroop 5 minuten op middelmatig vuur
    door tot een iets dikke siroop.
  • Klop ondertussen de eidooiers, met een mixer,
    tot deze lichtgeel en luchtig zijn.
  • Schenk de hete suikerstroop, in een dunne straal,
    op de luchtige eidooiers en klop door tot de massa is afgekoeld.
  • Verwarm ondertussen de gelatine met aanhangend
    water tot deze is opgelost.
  • Meng het eidooiermengsel met de gesmolten chocolade,
    gelatine en spatel de room erdoor.

 

 

Chocoladeglacé:

 

Ingrediënten:


   140  Gr.     Water

   180  Gr.     Kristalsuiker

   130  Gr.     Slagroom

     60  Gr.    Cacaopoeder

      3   St.     Gelatineblaadjes

 

Werkwijze chocolade glacé:

 

  • Breng de suiker met het water en cacaopoeder,
    al goed roerend, aan de kook.
  • Kook de massa c.a. 8 minuten zachtjes door
    (blijf roeren om aanbranden te voorkomen)
  • Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Zet het vuur uit onder de pan en
    los de gelatine in de massa op.
  • Roer goed door en zet weg tot gebruik.

 

Afwerking taart:

 

·        Besprenkel de biscuit met een suikerstroop
met smaak naar keuze.

·        Besmeer vervolgens de biscuit plakken met
verse gezoete frambozen/kersen of aardbeipuree
of jam naar keuze.

·        Smeer op de plakken vervolgens de chocolademousse
en verdeel dit tot gelijke dikte.

·        Leg hierop weer een plak biscuit
en herhaal bovenstaande nogmaals.

·        Dek af met een laatste plak biscuit en
besmeer de gehele taart glad met de overige chocolademousse.

·        Zet de taart in de diepvries (minimaal een nacht)

·        Haal de taart uit de diepvries, zet deze op een draadrek
met daaronder een plateau.

·        Giet over de taart de licht verwarmde chocoladeglacé.
(niet te heet anders smelt de taart)

·        Garneer de taart naar wens en
zet koud weg tot deze is ontdooit.
 
 

 

Contact
Openingstijden
Route
Kookbonnen
Culinaire partners
Algemene Voorwaarden
Referenties
Recepten
Wikkelkleding.nl by Nicky Iris
De kooksalon  
Noordeinde 61a 1658 CC Lambertschaag
+31 654 655 355 info@dekooksalon.nl

Pompoencake

© De Kooksalon 2018 |   Powered by Otys | Design by PXL communicatie