Home
Werkwijze
Koken met een groep
Koken voor individuelen
Kookworkshops / prijzen
Kookworkshop / agenda

Warme winter tinten

Hollandse asperge quiche

Asperge ham Quiche:

Quiche Deeg:

Ingrediënten:

  225 Gr. Patent Bloem
      1 St. Kleine eitjes
  120 Gr. Roomboter (ijskoud)

Werkwijze:

• Snijdt de roomboter in kleine blokjes en 
  voeg deze toe aan de bloem.
• Kneed van alle bovenstaande ingrediënten
  kort een deeg.
• Maak een platte plak en laat dit 1 uur rusten 
  in een plastic zak in de koelkast.
• Rol het deeg 2 cm groter uit dan de vorm
  (gewenste dikte 3 mm).
• Vet een vorm van 3 cm hoog en 22 doorsnede in 
  en leg hierover het deeg.
• Duw het deeg zachtjes in de vorm
   en laat 2 cm overhangen.
• Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak deze
   met een blinde vulling (op zilverfolie)
   c.a. 15 minuten op 180°c.
• Haal de folie met vulling uit de taart, snijdt de nog
  warme overhangende randen eraf en bak
  nog 5 minuten zonder folie op 160 gr.
• Laat de taart afkoelen

Vulling:

Ingrediënten:

     3 St.  Eieren
 250 Gr. Crème fraîche
 300 Gr. Hollandse asperges
 300 Gr. Opperdoezer rondjes
     8 Pl.  Beenham (2 mm dik)
              Geraspte Parmezaan

Werkwijze:

• Houd de kop van de asperge vast
  en schil van boven naar onder de asperges.
• Snijdt van de onderkant 2 á 3 cm af
  voeg de schillen en afgesneden onderkanten toe
   aan de groentebouillon en
   laat dit zachtjes 20 minuten trekken.
• Snijdt van de koppen 2 cm onder de kop af, 
   snijdt de overige asperges in stukken van 2 cm
   en zet alles apart weg.
• Haal de aspergeresten uit de groenten bouillon,
   breng deze aan de kook en blancheer eerst de koppen
   1 minuutje
   en vervolgens de overige stukken 3 minuten.
• Schep de asperges vanuit de kokende bouillon
   direct in ijswater.
• Was de aardappels en snijdt deze met schil
   in blokjes van 2 x 2 cm.
• Blancheer de aardappelblokjes in de kokende
  asperge bouillon (maximaal 3 minuten)
  en schep deze in ijswater.
• Haal de afgekoelde aspergestukken
  en aardappelblokjes uit het ijswater
  en laat deze uitlekken.
• Leg op de bodem van de voorgebakken quiche 
  4 plakken ham en schep de vulling van
  en asperges hierop.
• Meng de crème fraîche met de eieren
  en giet dit op de aardappel/aspergemix
• Bedek met de overige plakken ham, bestrooi met kaas
   en bak af op 190 tot goudbruin
  (ca 15 a 25 minuten ..sterk afhankelijk vano ventype)

Contact
Openingstijden
Route
Kookbonnen
Culinaire partners
Algemene Voorwaarden
Referenties
Recepten
Wikkelkleding.nl by Nicky Iris
De kooksalon  
Noordeinde 61a 1658 CC Lambertschaag
+31 654 655 355 info@dekooksalon.nl

Pompoencake

© De Kooksalon 2018 |   Powered by Otys | Design by PXL communicatie