Home
Werkwijze
Koken met een groep
Koken voor individuelen
Kookworkshops / prijzen
Kookworkshop / agenda
Pasta avond

Nazomeren

Foccacia

Receptuur:

  450 gr. Patentbloem
    50 gr. Roggemeel
  300 gr. Koud Water
    25 gr. Verse Gist 
    10 gr. Zout
    10 gr. Grof gesneden basilicum, oregano of rozemarijn

Vulling 1:

    40 gr. Olijfolie
    50 gr. Olijven gesneden in 3’en

Decoratie:

• Olijven
• Zeezout
• olijfolie

Werkwijze:

- Kneed alle grondstoffen, behalve de olijfolie en de
  olijven tot een deeg (5 minuten langzaam en
  2
 minuten snel).
- Voeg na de 2 minuten snel kneden de olijfolie in
  gedeeltes toe(zet de machine even op stand 2).
- Draai op het einde van het kneden de gesneden 
  olijven kort door het deeg.
- Leg het deeg in een met olijfolie besmeerde hoge
  vorm van 20 x 30 cm. 
- Laat het 30 minuten rijzen in de rijskast of op een
  warme rustige plaats.
- Geef het deeg een doorslag (dubbelvouwen en alle
 
lucht eruit slaan)en laat het weer 30 minuten rijzen.
- Druk nu het deeg uit over de gehele vorm zodat het
  overal even dik en gevuld is.
- Smeer de bovenkant van het deeg in met olijfolie.
- Steek met een platenmes nu stukjes van 6 x 6 cm.
- Druk over de gehele vorm olijven gelijkmatig in de
  gesneden stukjes.
- Bestrooi het deeg met wat zeezout(niet te veel)
- Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
- Bak de Foccasia af op 220° Celsius met stoom.
- Baktijd is ongeveer 20 à 30 minuten.
- Na het afkoelen lossen en stukken snijden.

Contact
Openingstijden
Route
Kookbonnen
Culinaire partners
Algemene Voorwaarden
Referenties
Recepten
Wikkelkleding.nl by Nicky Iris
De kooksalon  
Noordeinde 61a 1658 CC Lambertschaag
+31 654 655 355 info@dekooksalon.nl

Foccacia

© De Kooksalon 2017 |   Powered by Otys | Design by PXL communicatie