Ingrediënten:
3000 Gr. Water 1500 Gr. Visgraten van witvis (zonder kieuwen en ogen) 1 St. Wortel fijn gesneden 1 St. Bleekselderijstelen fijn gesneden 1 St. Mini knoflookbol gehalveerd met schil 2 St. Sjalotten fijn gesneden ½ Bs. Bosuitjes fijn gesneden ¼ St. Venkel fijn gesneden 1 St. Peterselie takje 1 St. Tijm takje 1 St. laurier blaadje 1 St. Kleine citroen in plakken 10 St. Witte peperkorrels 300 Gr. Droge witte wijn Grof Zeezout naar smaak
Werkwijze:
• Smoor alle groenten, zonder de kruiden, in olijfolie ca 10 minuten op een laag vuur. • Voeg de visgraten en de droge witte wijn toe en kook deze tot de wijn is verdampt. • Giet het koude water er overheen met de overige ingrediënten en breng dit tot aan het kookpunt. • Zet het vuur laag en laat de bouillon op laag vuur 20 minuten trekken. • Langer op het vuur zorgt voor een bittere vissmaak. • Zet het vuur uit en zeef de bouillon direct door een passerdoek/keukendoek en de bouillon is gebruiksklaar. • De bouillon is 3 dagen houdbaar in de koelkast op 4°c.
|
|