Boerenjongens pannacotta:
Ingrediënten:
600 Gr. Slagroom 150 Gr. Volle melk 100 Gr. Suiker 3 St. Gelatine blaadjes 8 St. Bitterkoekjes 80 Gr. Boerenjongens Boerenjongenslikeur
Werkwijze:
• Verwarm de room en melk tot aan het kookpunt. • Zet ondertussen de gelatine blaadjes in een bak koud water om te weken. • Zet tevens dessertglazen klaar op in de koelkast. • Draai, zodra de massa kookt, het vuur uit voeg de suiker en gelatine toe en roer het geheel door tot alle suiker en gelatine is opgelost. • Zet het mengsel in de pan op ijs tot deze lobbig begint te worden. • Roer er, vlak voor het vullen van de glazen, een beetje boerenjongenslikeur door. • Snijdt ondertussen de bitterkoekjes in kleine blokjes (niet hakken…. maar mooie gelijkmatige blokjes snijden die in het glaasje passen). • Giet de pannacotta schuin in de glazen en zet de glazen koud weg!!!! • Vul vlak voor het doorgeven de glazen met de bitterkoekjes en rozijnen.
|
|