Home
Werkwijze
Koken met een groep
Koken voor individuelen
Kookworkshops / prijzen
Kookworkshop / agenda

Warme winter tinten

Speck knödel

Spek knödel:

Ingrediënten:

150 Gr. Wit brood zonder korst 
  80 Gr. Spek
   2 St. Sjalotjes fijn gesnipperd
 20 Gr. Roomboter
   4 St. Peterselie takjes
100 Gr. Eieren (eventueel iets meer)
100 Gr. Volle melk
  40 Gr. Bloem
            Vers gemalen peper en zeezout

Werkwijze:

• Snijdt het witbrood in kleine blokjes van 1 x 1 cm
  en zet deze afgedekt weg in een ruime kom.
• Snijdt ook het spek in gelijke blokjes van ½ x ½ cm.
• Bak de spekblokjes zachtjes aan in de roomboter.
• Voeg de sjalotjes toe zodra de spek bruin is
   en smoor ze zachtjes mee.
• Hak ondertussen de peterselie fijn.
• Zeef de bloem in een grote bak, sla de eieren,
   in een aparte bak los met de melk en meng dit met
   de bloem en peterselie tot een glad beslag.
• Meng alle ingrediënten vervolgens met elkaar en
   breng deze met zout en peper op smaak.
• Laat het geheel 15 minuten afgedekt rusten.
• Maak, met een ijsknijper en natte handen,
   mooie ronde knödels van c.a. 5/7 cm doorsnede.
• Breng een pan met water en zout aan de kook en
   laat hierin op laag vuur de knödels in 15 minuten
   garen.
• Dompel regelmatig de knödels onder om te voorkomen
   dat ze uitdrogen.
• Haal de knödels uit het water en zet ze weg tot
   gebruik.
• Serveer de knödels in een krachtige
   kippen/runder/groentebouillon met wat
   extra gehakte peterselie.

Presentatietip:

• Rol het mengsel in een stuk plastic folie tot
  
een dikke worst.
• Rol deze vervolgens in aluminiumfolie strak op en 
   draai de zijkanten dicht.
• Pocheer de rol in een ruime pan/bak water
   in 30 minuten gaar.
• Haal de rol los en snijdt hier mooie plakken van.
   (c.a. 2 cm dik)

Contact
Openingstijden
Route
Kookbonnen
Culinaire partners
Algemene Voorwaarden
Referenties
Recepten
Wikkelkleding.nl by Nicky Iris
De kooksalon  
Noordeinde 61a 1658 CC Lambertschaag
+31 654 655 355 info@dekooksalon.nl

Pompoencake

© De Kooksalon 2018 |   Powered by Otys | Design by PXL communicatie