Spek knödel:
Ingrediënten:
150 Gr. Wit brood zonder korst 80 Gr. Spek 2 St. Sjalotjes fijn gesnipperd 20 Gr. Roomboter 4 St. Peterselie takjes 100 Gr. Eieren (eventueel iets meer) 100 Gr. Volle melk 40 Gr. Bloem Vers gemalen peper en zeezout
Werkwijze:
• Snijdt het witbrood in kleine blokjes van 1 x 1 cm en zet deze afgedekt weg in een ruime kom. • Snijdt ook het spek in gelijke blokjes van ½ x ½ cm. • Bak de spekblokjes zachtjes aan in de roomboter. • Voeg de sjalotjes toe zodra de spek bruin is en smoor ze zachtjes mee. • Hak ondertussen de peterselie fijn. • Zeef de bloem in een grote bak, sla de eieren, in een aparte bak los met de melk en meng dit met de bloem en peterselie tot een glad beslag. • Meng alle ingrediënten vervolgens met elkaar en breng deze met zout en peper op smaak. • Laat het geheel 15 minuten afgedekt rusten. • Maak, met een ijsknijper en natte handen, mooie ronde knödels van c.a. 5/7 cm doorsnede. • Breng een pan met water en zout aan de kook en laat hierin op laag vuur de knödels in 15 minuten garen. • Dompel regelmatig de knödels onder om te voorkomen dat ze uitdrogen. • Haal de knödels uit het water en zet ze weg tot gebruik. • Serveer de knödels in een krachtige kippen/runder/groentebouillon met wat extra gehakte peterselie.
Presentatietip:
• Rol het mengsel in een stuk plastic folie tot een dikke worst. • Rol deze vervolgens in aluminiumfolie strak op en draai de zijkanten dicht. • Pocheer de rol in een ruime pan/bak water in 30 minuten gaar. • Haal de rol los en snijdt hier mooie plakken van. (c.a. 2 cm dik)
|
|